Impotens og din helse

Hjerte- og karsykdommer

Hjerte- og karsykdommer kan føre til at det samler seg fettavleiringer i blodårene, noe som gjør dem trangere og forårsaker skade. De små blodårene i penis er blant de første som blir berørt. Det blir vanskeligere å få ereksjon, og den er kanskje ikke så hard som tidligere, ettersom det strømmer mindre blod inn i penisen.
 

Diabetes

Diabetes er en tilstand hvor kroppen ikke produserer eller responderer på hormonet insulin, noe som fører til for mye sukker (glukose) i blodet. Høye nivåer av glukose i blodet kan skade nerver og blodkar, også de som er nødvendige for å få ereksjon.
 

Høyt blodtrykk (hypertensjon)

Ved  hypertensjon utsettes blodkarene for ekstra belastning. Arteriene blir smalere og tykkere, slik at det strømmer mindre blod inn i penis.
 

Høyt kolesterol

Høye kolesterolnivåer kan tette til blodårene. Dette kan redusere blodgjennomstrømningen til penis, slik at det ikke er nok blod til at man kan få ereksjon.
 

Mentale helseproblemer

De fleste tilfeller av impotensproblemer har en fysisk årsak. Psykologiske tilstander som depresjon eller angst kan imidlertid enkelte ganger forårsake impotensproblemer/symptomer, eller føre til en forverring.
 

Legemidler

Visse legemidler for andre helseproblemer kan forårsake impotensproblemer/symptomer. Spør på apoteket eller hos legen dersom du legger merke til uønskede bivirkninger av legemidler du tar.
 

Prostataoperasjon

Prostatakjertelen sitter rett under blæren, ved  siden av nervene som gjør at du får ereksjon. Ved operasjon av prostata kan disse nervene bli skadet.